על קצה המזלג- שיטת ניתוח טכני

לסוחרים בשוק ההון יש כלים רבים המסייעים להם לקבל החלטות לפני ביצוע עסקה בניירות ערך, אחד הכלים המאפשרים חיזוי של מגמות על נכסים פיננסים הנסחרים בבורסה היא שיטת ניתוח טכני. שיטה זו קיימת זמן רב, אך רק בשנים האחרונות זכתה להגיע לקדמת הבמה.
על קצה המזלג- שיטת ניתוח טכני

לקביעת פגישת ייעוץ

מהי שיטת ניתוח טכני?

מאחורי השימוש בשיטת הניתוח הטכני עומדת ההנחה כי על ידי בחינה של שערים הסטורים ומחזורי המסחר של הנכסים, ניתן להעריך כיצד ישתנו ערכי הנכסים בעתיד, וזאת מכיוון שהערכים הללו משקפים בסופו של דבר את ציפיות כלל המשקיעים בשוק. כלומר: זהו ניסיון להסיק מסקנה לעתיד על פי התנהגות העבר, תוך סיוע בכלים סטטיסטיים.

האנשים האמונים על הערכת המגמות העתידיות באמצעות הניתוח הטכני נקראים מנתחים טכניים. המנתח הטכני יכול לזהות נקודות זמן בהן כדאי לקנות חלקים בנכס פיננסי (להיכנס) ונקודות זמן בהן כדאי למכור את החלקים בנכס (לצאת). נקודת המוצא היא שהשוק הוא מחזורי ונע בגלים, ולכן ניתן לזהות על גבי הגרף תבניות שונות אשר חוזרות על עצמן וקווי מגמה המציינים עליה או ירידה. הנתונים עצמם מוצבים על גרף מתאים (לעיתים יש לבצע השוואה בין כמה סוגי גרפים שונים). בנוסף, ישנם מושגים טכניים שונים שמטרתם להצביע על אינדיקציות שונות כגון יחסי הכוחות בין המוכרים לקונים ביום המסחר (מד הכוח) או מדדים הקשורים לתנודתיות של מגמות. ההנחה בבסיס השיטה היא שהמחירים בשוק נעים במגמות: עליה, ירידה או דשדוש. את המנתח הטכני לא מעניין הסיבות לאירוע מסוים במנייה, רק התנהגות המנייה מעניינת.

ניתוח טכני יכול להתבצע לתקופות זמן שונות, החל ממסחר יומי ועד תקופות של חודשים או שנים, ובכך טעון היתרון הגדול שלו לעומת שיטות מסחר אחרות.

למי כדאי להיעזר בניתוח טכני?

ניתוח טכני מתאים למי שיש בידיו סכומי כסף פנויים להשקעה, מעוניין לנהל את השקעותיו בעצמו ומוכן לקחת את הסיכון. חשוב לזכור כי המטרה בניתוח טכני היא למזער ככל שניתן את הסיכון ולדעת היכן לחתוך על מנת להפסיד כמה שפחות, אך עדיין לא ניתן להתחייב תמיד רק לרווחים. מסיבה זו, ניתוח טכני אינו מתאים למי שפועל על פי רגש או חייב לעצמו שקט נפשי תמידי, והמשקיע חייב לנתק את עצמו מהפן הרגשי ולפעול על פי העצות והמסקנות של המנתחים הטכניים או חברות ייעוץ פיננסי מולן הוא עובד. בנוסף לכך, השיטה אינה מומלצת לאנשים שאין להם ידע בסיסי בשוק ההון, להם מוטב להשתמש בנכסים פיננסים בעלי רמות סיכון ידועות מראש ומדיניות השקעה ברורה וכן לבסס תיק השקעות כחלק מתכנון פיננסי כולל.

אחת האלטרנטיביות היותר נפוצות לשיטת הניתוח הטכני היא התבססות על דוחות כספיים של חברות ציבוריות במטרה לנתח מדדים כלכלים שונים כגון מחזורי מכירות או רווחים. שיטה זו נקראת ניתוח פונדמנטלי. החיסרון העיקרי של השיטה נעוץ בכך שהיא דורשת לנתח כמויות רבות מאוד של נתונים, כמו גם גישה לדוחות הכספיים של החברות (גישה שעלולה לעלות בעצמה לא מעט כסף). חיסרון נוסף של שיטה זו הוא שהיא אינה מתאימה למחזורים קצרי טווח של ימים או חודשים.

כמה כללים חשובים

כלל ראשון – לא שמים את כל הביצים בסל אחד, לא קונים מניה אחת אלא כמה מניות תוך פיזור ענפי וגיאוגרפי על מנת להקטין את רמת הסיכון.

כלל שני – מחליטים מראש איפה הגבולות שלי – כמה אני מוכן להפסיד על מנייה ספציפית ועומדים על כך. אם קבעתי לעצמי הפסד מקסימאלי של 20% במניה, זה הגבול ושם ה- stop loss שלי.

כלל שלישי – תייצרו מרחק ביניכם לבין מסך המחשב, לשבת כל היום מול מסכים פיננסייפ עלול להביא לקבלת החלטות עליה תתחרטו.

כלל רביעי – צריך להתגבר על הצד הרגשי, הטיעון של מה שירד יכול לעלות הוא תמיד נכון, כך גם הטיעון שמה שירד יכול להמשיך לרדת ומה שעלה יכול להמשיך לעלות. אם היינו יודעים באמת מה יקרה עם מניה לאורך זמן, היינו כנראה עושים הרבה מאוד כסף. מי שיודע על עצמו שאינו יכול לנטרל את הצד הרגשי, כדאי שייעזר בייעוץ השקעות מקצועי.בהצלחה.

הבלוג הכלכלי

לפניכם סדרת מאמרים בתחומים שונים 

השאירו פרטים וכבר חוזרת אליכם

דילוג לתוכן