האם השנה נשקיע במניות אמריקאיות?

האם ענף ההשקעות בשנת 2015 יכוון אל ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות? האם השקעה ישירה במניות בחו"ל, ובעיקר במניות בארצות הברית, היא המלצה שעליה יחתמו מרבית יועצי ההשקעות בישראל? ובכן, לפי סקירה אשר פורסמה במגזין הכלכלי "דה מרקר" בינואר 2015, התשובה לשאלות האלה היא - "ככל הנראה, כן!".
האם השנה נשקיע במניות אמריקאיות

לקביעת פגישת ייעוץ

הסקירה ב"דה מרקר" נפתחת עם הנתון החד משמעי הבא – 78% מיועצי ההשקעות בבנקים בישראל מעריכים כי אפיק ההשקעה אשר יניב את התשואות הגבוהות ביותר בשנה הקרובה יהיה מניות בחו"ל. חשוב להדגיש כי הסקירה בוצעה על ידי פסגות, בית ההשקעות הגדול ביותר בישראל. הסקר נערך בקרב מדגם מייצג של מאות יועצי השקעות בבנקים ובוצע במהלך החודשים האחרונים של שנת 2014. זאת, מתוך מטרה להציג תמונת מצב אודות הערכתם המקצועית של יועצי ההשקעות הישראלים בכל הנוגע לאינדיקטורים כלכליים מובילים (אינפלציה, צמיחה וריבית) וכן ביצועי אפיקי השקעה.

מטרתה של הסקירה הייתה לבחון את הלך הרוח בקרב יועצי ההשקעות ואשר מתורגם לא אחת לזרימת כספים לכיווני השקעה שונים ולהחלטות של ציבור המשקיעים בפועל.

מניות בארה"ב – האפיק עם התשואה הגבוהה ביותר

מניות בחו"ל הוגדרו על ידי מרבית יועצי ההשקעות אשר השתתפו בסקירה בתור אפיקי ההשקעה המובילים לשנת 2015. זאת, לעומת שיעורים נמוכים במיוחד מבחינת אפיקים אחרים כגון מניות בישראל או אגרות חוב (אג"ח). יועצי ההשקעות אף הגדילו והעריכו כי שוק המניות האמריקאי צפוי ליהנות מעלייה של כ-10% בממוצע לעומת עליה מתונה יותר בשווקי המניות בישראל ובאירופה (כ-8%).

שישה מתוך עשרה יועצי השקעות הצביעו על כך שארה"ב היא האזור הגיאוגרפי אשר טומן בחובו את פוטנציאל התשואה הגבוה מכל. הסיבות לכך נעוצות ככל הנראה בהערכות אודות השיפור המתמשך בכלכלה האמריקנית והגידול עקבי ברווחיהן של החברות אשר נסחרות בבורסה בניו יורק (וול סטריט). במקביל, כ-26% מיועצי ההשקעות צופים כי שווקים מתעוררים יצליחו לספק תשואה טובה יותר משווקים מפותחים. כמו כן, שווקי מניות כמו אירופה וישראל נתפסים כאטרקטיביים מעט פחות.

למכור מניות של חברות שפונות לציבור הישראלי, לרכוש מניות שמוכרות לחו"ל

התפיסה הזו מתכתבת עם המלצה חד משמעית להשקעה במניות ישראליות של חברות אשר מוכרות לחו"ל את תוצרתן (למשל, דלתא גליל, אבן קיסר, אלוני חץ, אלביט מערכות ופרוטרום). כמו כן, מרבית יועצי ההשקעות הציעו לשקול מכירת מניות של חברות אשר פונות לצרכן הישראלי.

כצפוי, ובדומה לסקרים דומים אשר נערכו בעבר, יועצי השקעות אשר התייחסו למניות בארה"ב העדיפו בדרך כלל את מגזרי הטכנולוגיה והפיננסים. למשל, בין המניות שהוגדרו כ"מומלצות" על פי הסקר ניתן לציין את אפל, גוגל, סיטיגרופ, בנק אוף אמריקה ויאהו. מנגד, הוגדרו מניות אמריקאיות מומלצות למכירה כגון טסלה, אקסון ומקדונלד'ס.

מבחינת קצב הצמיחה בישראל, מרבית יועצי ההשקעות אשר השתתפו בסקירה של פסגות העריכו כי הצמיחה תהיה מתונה ותעמוד על כ-2.5% בלבד (בנק ישראל מעריך אגב כי הצמיחה תהיה בשיעור של כ-3%). לגבי שיעור הריבית, היועצים סבורים כי תהיה עליה בשנה הקרובה בניגוד לשפל ההיסטורי אליה הגיעה הריבית.

40% מבין היועצים הניחו כי הריבית בישראל תגיע עד סוף שנת 2015 ל-0.5%, 30% ציינו כי היא אף תטפס עד סוף השנה לרמה של 0.75%. לגבי סוג ההצמדה המועדף, מרבית יועצי ההשקעות אמרו כי הם מעדיפים את האפיק השקלי, ורק מעטים ביכרו את האפיק הצמוד. זאת, למרות שבשנה האחרונה חל שינוי כיוון מבחינת האינפלציה המקומית ומתחילת השנה כלל לא נרשמה אינפלציה בישראל.

מה לגבי אג"ח?

70% מהיועצים העריכו כי התשואה בעבור השקעה באג"ח ממשלתי של ארה"ב תהיה 2.5%-3%, דהיינו, עלייה בתשואות. זאת, לעומת 50% "בלבד" אשר הניחו כי שיעור דומה של תשואה יניבו גם אג"ח ממשלתיות של ישראל. בכל הנוגע לגזרת אגרות החוב הקונצרניות, סקירת פסגות הצביעה על כך שמדדי תל בונד 20 ו-40 (המסורתיים) יאבדו מן הפופולאריות שלהם. ההערכות מדברות על כך שמדדים אלה לא יניבו למשקיעים תשואה מספקת בשנת 2015. אולם, מרבית יועצי ההשקעות אמרו כי המדד החדש שהושק בשנת 2013, מדד תל בונד תשואות, יספק את הסחורה במהלך השנה הקרובה. מדד תל בונד השקלי ממוקם מיד אחריו מבחינת דירוג מדדי אג"ח קונצרניות.

סקירת פסגות עסקה כמובן גם בשער החליפין (אחד האינדיקטורים המרתקים ביותר בעת האחרונה). אחד מכל שני יועצי השקעות העריך כי בכל הנוגע לשער החליפין, שנת 2015 תמשיך את מגמת היחלשות השקל מול הדולר. יועצי בית ההשקעות התבקשו להתייחס גם לנושאים האקטואליים בישראל לרבות פיזור הממשלה, ההליכה לבחירות, ודחייתן (או ביטולן) של הרפורמות הצפויות בשוק הנדל"ן המקומי (מע"מ 0 למשל). כ-60% ענו בעניין זה כי גם בשנת 2015 מחירי הדירות בישראל ימשיכו לעלות, ורק כ-25% העריכו שתהיה עצירת מחירים.

 

הבלוג הכלכלי

לפניכם סדרת מאמרים בתחומים שונים 

השאירו פרטים וכבר חוזרת אליכם

דילוג לתוכן