בדיקת כדאיות – לאחר שמצאתם רעיון לפתיחת עסק, צריך לבדוק את הכדאיות לפתיחתו. איך עושים זאת? בודקים את השטח ועושים סקר שוק. בזמן תהליך זה יכול להיות שתגלו אזור בו השירות שלכם חסר וחיוני ולכן במקום הספציפי הזה תוכלו להצליח. אולי השירות שלכם הוא למעשה שירות שיכול להיות משלים לעבודה של מישהו אחר ולכן אתם יכולים להרוויח בצורה זו. בתהליך זה תוכלו לדעת גם כמה תוכלו להרוויח ואיך להשיג לקוחות חדשים. במקרים מסוימים מתגלה כי אין טעם להקים עסק מסוג כלשהו, אך עדיף לגלות את הנושא בזמן מאשר לבזבז כסף ומשאבים.
תכנון פיננסי – ישנם עסקים שאינם צריכים אפילו לא שקל אחד להקמתם. אבל עסקים רבים דורשים הוצאות עוד לפני שמגיעות ההכנסות. תהליך ייעוץ עסקי לעסקים יעזור לכם להבין איזו הלוואה לקחת מהבנק ולאיזה פרק זמן. אם מדובר למשל בגיוס כספים ממשקיעים, יהיה עליכם לפעול בצורה מאוד מדויקת ומסודרת.
תוכנית עסקית – אם אתם רוצים לשכנע אנשים להשקיע בעסק שלכם, עליכם לכתוב תוכנית עסקית, מלאה ומפורטת עד כמה שניתן כדי שהם יוכלו להבין כמה כסף עליהם להשקיע, איך אתם תנהלו את העסק ותשווקו אותו ומתי פחות או יותר הם צפויים להחזיר את ההשקעה ולהרוויח עליה. יועץ עסקי יעזור לכם לגבש תוכנית עסקית. ללא תוכנית שנכתבה ותוכננה בצורה מסודרת ומדייקת הסיכוי לגייס משקיעים הינו קטן מאוד.
בירוקרטיה – כל בעל עסק חדש חייב לרשום את העסק שלו במס הכנסה, במע"מ ובמוסדות נוספים. למי שאינו מתמצא בכך ואינו יודע מתי למשל כדאי לו לעבור מעוסק פטור לעוסק מורשה, רצוי להתייעץ על כך עם מי שמבין עניין.
קידום ושיווק – לאחר שכל התהליכים הסתיימו, חשוב להבין כיצד כדאי לקדם את העסק. גם כאן, תכנון פיננסי נכון הוא חיוני. יועץ עסקי יעזור לכם לבנות תקציב נכון ומשתלם, בעוד במקרים אחרים בעלי עסקים עלולים לבזבז כל-כך הרבה כסף על קידום ושיווק לא נכונים עד שלא יישאר להם כסף לניהול העסק עצמו.
ליווי עסקים – לאחר שהעסק החל לרוץ, אין זה אומר שתהליך ייעוץ עסקי לעסקים צריך להסתיים. להפך זוהי רק ההתחלה. מכאן מהלאה היועץ יעזור לכם לנווט את העסק, לייעל אותו בהתאם לשינויים הכלכלים ואפילו לשפרו.