ניהול תזרים מזומנים
ניהול תזרים המזומנים בעסק נותן שליטה ובקרה פיננסית על העסק. כדאי להשתמש בתוכנה בתחום זה אשר עוקבת אחרי מצב כל חשבונות הבנק שלכם, מתריעה לפני שנוצרת בעיה וניתן להפיק באמצעותה דוחות. הפרידו בין הוצאות קבועות ומשתנות והקפידו להוציא צ'קים תוך התחשבות בתזרים המזומנים שלכם. אם יש בעיה שמקורה בתזרים מול הבנק, ידיעה עליה מראש היא כבר חלק מהפתרון.
פריסה נכונה של אשראי קיים
תכנון פיננסי בא לידי ביטוי גם בתכנון פריסת האשראי. תשלומי ההלוואות פעמים רבות מכבידים מאוד על התנהלות העסק ופריסה נכונה של האשראי יכולה לסייע בתפקוד השוטף. בחלק מהמקרים עדיף לפרוס אותם לפרק זמן קצר על בסיס התזרים הקיים, במקרים אחרים לפרוס לטווח ארוך. כל מקרה כזה חייב להיבדק לגופו ולכן כדאי להשתמש בשירותי ייעוץ עסקי לעסקים.
ניהול קשר רציף עם הבנק
אין הכוונה רק למעקב על החשבון באופן קבוע, אלא שמירה על קשר רציף עם הפקידים ומנהל הבנק. זה חשוב בעיקר בזמנים של קשיים וישנו צורך למצוא פתרון וחשוב גם בזמנים שהכל נראה בסדר ואין צורך מהבנק לאשראי. שמירה על קשר עם הפקידים, למרות שלא תמיד הם אלו שיכולים להחליט באופן סופי היא חשובה. זכרו שהבנק הוא שותף שלכם לכל דבר ועניין ומערכת היחסים איתו צריכה להיות מתוחזקת כמו כל מערכת יחסים אחרת.
נקודות איזון ורווחיות
לא מעט עסקים נמצאים במצב תמידי בו ההוצאות שלהם גדולות יותר מההכנסות. תכנון פיננסי נבון יכול להפוך עסק מפסיד למרוויח. בעל העסק חייב לדעת מהי נקודת האיזון שלו – איזה סכום הוא צריך להכניס כל חודש כדי לכסות את ההוצאות ולהיות מאוזן. פחות מזה משמעותו הפסד ומעל – רווח. הידיעה של נקודת האיזון מאפשרת לכם לסמן יעדים לעצמכם עבור העסק.