המטרה הנכספת: שקט פיננסי

שקט פיננסי הוא מצב בו אנחנו לא צריכים כל הזמן להיות מוטרדים מה קורה עם הכסף שלנו. הכסף שלנו זה לא רק הכסף שחסכנו בבנק, זה גם הכסף שאנחנו משלמים לחברות הביטוח, הכסף שאנחנו חוסכים בקופות הגמל, הפנסיה, ההלוואות שלנו, הריביות והעמלות שאנחנו משלמים, המשכנתא ועוד
המטרה הנכספת: שקט פיננסי

לקביעת פגישת ייעוץ

רובינו לא נמצאים במצב של שקט פיננסי, גם אם אין לנו בעיות עם הבנק. הסיבה היא שהכסף שלנו מפוזר בלא מעט גופים פיננסים שצריך כל הזמן לבדוק ולהשקיע במערכת היחסים איתם: הבנק, חברות הביטוח, קופות הגמל, קרנות הפנסיה, הבנק למשכנתאות, בית ההשקעות, חברות כרטיסי האשראי ועוד. ניהול הקשר מול הגופים השונים מצריך עבודה רבה, לעיתים בלתי אפשרית לאדם הממוצע, עד כדי מצב של הזנחה מצידנו של חלק מהתחומים.

לרובינו אין את הידע הדרוש כדי לקבל החלטה מושכלת מול הגופים הללו, את הכלים  לבדיקת המידע הפיננסי והאלטרנטיבות הרלוונטיות, הזמן להשקיע בכך, הרצון או הכח להתמודד עם זה. התוצאה: חוסר שקט פיננסי, מתח ותחושה של חוסר שליטה.
כסף תמיד היה מוקד למאבק. בעיות בנושאי כספים בכלל לא קשורות לכמה כסף אנחנו מרוויחים. הן נוצרות כתוצאה מהאופן שבו אנחנו מטפלים בכסף שהרווחנו. רוב האנשים מחפשים "פתרון מהיר" לבעיות הפיננסיות, אך האמת היא שהפתרון הנכון הוא תהליך ארוך טווח, יסודי ועקבי שסופו הצלחה ושקט פיננסי.

איך מתחילים? תקציב, צמצום חובות וחסכון

1.    מתחילים בבדיקת  ניהול התקציב החודשי שלכם במטרה ליצור מפה מדויקת של הכסף שנכנס מול הכסף שיוצא. כשזה מול עיניכם קל לראות רכיבים שהם בפרופורציה לא נכונה לתקציב כולו וניתן כעת לטפל בהם. תהליך זה יעזור לכם להימנע ממה שניתן לקרוא לו "מלכודות הצרכנים" – מוצרים/שירותים שמפתים אותנו לרכוש ואנחנו לא באמת צריכים.

2.    ליעל ולצמצם חובות- האם אתם עומדים בתשלום החובות שלכם? כדאי לבדוק האם התשלומים הם בפרופורציה נכונה להכנסה. אם לא, כדאי לבדוק פריסה של החוב. האם ניתן להוזיל את הריבית שאתם משלמים בהלוואה או במשכנתא? לא כל יום אנחנו בודקים את ההתחייבויות שלנו, בהחלט מהלך חשוב שיכול לחסוך לנו כסף ומאבק בתקציב היומיומי.

3.    יצירת חסכון לעתיד- אחרי שצלחנו את התקציב ואת החובות שלנו, חשוב ליצור חסכון לטווח ארוך שייתן לנו כרית של יציבות ושקט פיננסי לעתיד. המשמעות של להיות בחופש פיננסי היא בד"כ שהצלחת לייצר לעצמך מספיק הכנסה שתסייע לך להגשים את המטרות שלך בחיים. המטרה של כולנו היא להגיע לגיל הפנסיה ולהיות 100% בחופש פיננסי. תכנון פיננסי נכון יכול להביא אותנו לשם.

4.    לעשות בדיקה מקיפה מול הגופים שהוזכרו למעלה ולערוך ריכוז מפורט של כל מה שיש לנו. לאחר מכן לבדוק איזה תשלומים ניתן להפחית או לבטל, להעביר או לשנות. מה שנקרא "בדק בית פיננסי"!

התמונה הפיננסית שלכם יכולה להשתנות בכל רגע – זה תלוי בהחלטה אמיצה מצדכם לקחת איש מקצוע שילווה אתכם ויעלה אתכם על הדרך הנכונה להצלחה. עם תכנון נכון אל עבר המטרות בחיים נחזיר את השליטה הפיננסית לידיים שלנו ונתקדם אל עבר המטרות שלנו. ניהול פיננסי מקצועי ונבון יעזור לכם להגיע לשם.

אשמח להיות שם בשבילכם ולעבור אתכם יחד את התהליך בדרך לשקט פיננסי

הבלוג הכלכלי

לפניכם סדרת מאמרים בתחומים שונים 

השאירו פרטים וכבר חוזרת אליכם

דילוג לתוכן